Известие

Collapse
No announcement yet.

от 95 на 98 бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• от 95 на 98 бензин

играят ми обороти-едвам забележимо но на загрял мотор примерно седят на 500 и леко играят.има ли смисъл мотора да работи по зле с по добър бензин? отделно мисля че губи антифриз,в смисъл втори път доливам за да подържам нивото на макс.
    Alfa 156 SP3 2.5l V6 24V Eibach Pro NOVITEC Exhaust Momo Leather Kenwood Alpine DLS

Няма никаква причина от по-хубаво гориво колата да прави проблеми.По-скоро проблема си го имаш от известно време и ще се задълбочава тепърва.Провери свещи и кабели на първо време и си мисли за гарнитура,заради антифриза,ако не се вижда явен теч.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от shen Покажи съобщение
      играят ми обороти-едвам забележимо но на загрял мотор примерно седят на 500 и леко играят.има ли смисъл мотора да работи по зле с по добър бензин? отделно мисля че губи антифриз,в смисъл втори път доливам за да подържам нивото на макс.
      Има смисъл ако си заредил кофти бензин 98 от кофти бензиностанция. По при нцип на тези коли високо-октановия бензин е като балсам.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Напълно подкрепям колегата Новачев за високо-октановия бензин.
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'98

Comment

500 оборота не е ли прекалено малко, аз зареждам само 100 октанов от екото и последният път като е студено сутрин като запаля оборотите стоят на 1200-1300 което е нормално но като подам леко газ, до 1500 се ммъчи нещо, след това си се изфорсирва. Малко се притесних но при следващото зареждане никакъв проблем. Просто по някой път бензинът е мега скапан дори и в добрите бензиностанции
          156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от Violator Покажи съобщение
            500 оборота не е ли прекалено малко, аз зареждам само 100 октанов от екото и последният път като е студено сутрин като запаля оборотите стоят на 1200-1300 което е нормално но като подам леко газ, до 1500 се ммъчи нещо, след това си се изфорсирва. Малко се притесних но при следващото зареждане никакъв проблем. Просто по някой път бензинът е мега скапан дори и в добрите бензиностанции
            Аз спрях да зареждам на ЕКО. На лукойл 98 зареждам сега и съм супер доволен. Някак си по леко се чуства мотора с него.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

и аз зареждам 98 на лукойл и съм по доволен а и взех карта за 5ст отсъпка и цената е добра
              Alfa romeo GTVex
              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Следващият път ще пробвам с лукойлския 98, макар сега да си върви перфектно.
                156 1.8 TS

Comment

Пробвай OMV Carerra 100. Аз само такъв сипвам, защото като сложа Лукойл и колата умира . Пробвал съм и Еко 100, но като че ли Carerra 100 най-много й се ослажда.
                  Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
                  ALFA- Always Looking For Assistance

Comment

Първоначално публикувано от Sam76 Покажи съобщение
                    .... защото като сложа Лукойл и колата умира . ....
                    Йеп! И аз така... Първо мислех, че колата нещо се е проблематисала, но като прочетох подобна тема на тази и сипах 100 октанов от Екото се родих, колата си тръгна доволно добре. ОМВ Карера не съм пробвал, нямам удобно ОМВ по редовния маршрут.
                    156 1.8 TS '98 144hp

Comment

Working...
                    X